Dożynki Przedszkolne 2019.

Z wielkim przytupem rozpoczęliśmy nowy rok szkolny. Po raz pierwszy w historii przedszkola odbyło się Święto plonów. Dożynki zorganizowały i przeprowadziły nauczycielki Agnieszka M. i Katarzyna W. w ramach realizacji innowacji pedagogicznej "Podlasie - moje miejsce na ziemi". Podczas uroczystości przedszkolaki zapoznały się z tradycją i obrzędami dożynkowymi. Przy dźwiękach ludowych melodii i przyśpiewek wesoło bawiły się uczestnicząc w licznych konkursach sprawnościowych i zabawach ruchowych. Dzieci mogły też pokibicować swoim paniom, które chętnie z gracją wykonywały zadania z cebulką i jabłuszkiem. Podczas uroczystości został rozstrzygnięty konkurs na najpiękniejszy wieniec dożynkowy. Wszystkim gratulujemy! Na zakończenie dożynek przedszkolaki wyruszyły w barwnym korowodzie ulicami osiedla niosąc wieńce i ozdoby dożynkowe. Dziękujemy rodzicom za dostarczenie plonów ziemi, które posłużyły nam jako piękna dekoracja imprezy!

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

relacje