"PATRIOTYCZNE ŚPIEWANIE - DZIECI DZIECIOM"

30.11. 2018r. w naszej placówce odbyła się uroczystość upamiętniająca 100 - lecie odzyskania przez Polskę niepodległości pod hasłem "Patriotyczne Śpiewanie – Dzieci Dzieciom". W naszym spotkaniu uczestniczyły dzieci z Przedszkola Samorządowego     nr 25 "Kraina Uśmiechu" oraz dzieci z Jeżykowego Przedszkola w Białymstoku. Wspólnie śpiewaliśmy pieśni patriotyczne. Przed publicznością zaprezentowały się dzieci z koła teatralnego i koła muzycznego nawiązując do patriotyzmu poprzez pantomimę       i śpiew. Doceniając ich trud włożony w przygotowania do występu, Pani Dyrektor Anna Stopczyk uhonorowała dzieci dyplomami   i upominkami.

Goście też zrobili naszym dzieciom niespodziankę. W wykonaniu przedszkolaków z "Krainy Uśmiechu" usłyszeliśmy piosenkę "Jesteśmy Polką i Polakiem". Dzieci z Jeżykowego Przedszkola pięknie zatańczyły poloneza. Na koniec miłym akcentem tego spotkania był słodki poczęstunek.

Ten dzień będziemy wszyscy miło wspominać. Cieszy nas fakt, iż narodowy jubileusz mogliśmy uczcić w towarzystwie dzieci    z innym przedszkoli.

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

relacje