PATRIOTYCZNE ŚPIEWANIE 2018

14.11.2018r. w naszej placówce odbyła się uroczystość PATRIOTYCZNE ŚPIEWANIE. Wzięły w nim udział dzieci ze wszystkich grup, personel przedszkola, rodzice, dziadkowie, dyrektorzy z zaprzyjaźnionych szkół i przedszkoli, władze kościelne, pensjonariusze z Domu Pomocy Społecznej w Białymstoku, Prezes Stowarzyszenia Nasze Dojlidy. Był wśród nas także gość specjalny – "Marszałek". Prezydent Białegostoku - Pan Tadeusz Truskolaski z okazji tego przedsięwzięcia przekazał wszystkim przedszkolakom śpiewniki oraz słodkie upominki.

Spotkanie to rozpoczęliśmy występem dzieci z koła teatralnego, które zaprezentowało pantomimę pt. "Wolna Polska". Dzieci z koła muzycznego zaśpiewały zaś piosenkę "Od morza aż do Tatr". Najmłodsze przedszkolaki pięknie recytowały wiersz W. Bełzy pt. "Katechizm polskiego dziecka". Grupy starsze z zaangażowaniem śpiewały pieśni patriotyczne. Do wspólnego śpiewu włączyły się wszystkie obecne na uroczystości osoby. Na koniec spotkania Pani Dyrektor zaprosiła do obejrzenia galerii prac wykonanych przez dzieci pod hasłem "Polska – moja Ojczyzna" oraz na słodki poczęstunek.

Rok 2018, to rok szczególny, wyjątkowy. Mamy to szczęście i przywilej świętować w nim Stulecie Odzyskania Niepodległości. Śpiewając wspólnie pieśni patriotyczne w sposób wyjątkowy uczciliśmy wielki, narodowy jubileusz.

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy chcieli z nami w tym dniu wspólnie śpiewać o historii Polski.

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

relacje