Co się u nas ciekawego wydarzyło ?

Poniedziałek, 15 października 2018 r.

Rozstrzygnięcie konkursu BIAŁYSTOK - MIASTO MIŁOSIERDZIA

Miło nam poinformować, iż nasze przedszkole brało udział w Konkursie Filmowym BIAŁYSTOK - MIASTO MIŁOSIERDZIA
w 10 rocznicę beatyfikacji patrona miasta ks. Michała Sopoćki. Film nakręciły nauczycielki: Edyta Nobert i Katarzyna Walińska,
za co otrzymały specjalne podziękowania od biskupa Henryka Ciereszko.
Przedszkolaki jako nagrodę dostały grę i filmy o ks. Michale Sopoćko.
Gratulujemy!

Piątek, 12 października 2018 r.

DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ

"Wybierz pracę, którą kochasz, a nie będziesz musiał pracować nawet przez jeden dzień w swoim życiu..."
Ta myśl była przesłaniem uroczystości z okazji Dnia Edukacji Narodowej, który obchodziła nasza placówka 12 października.
Ten czas był piękny, motywujący do kolejnych dni oraz przepełniony radością zarówno dzieci jak całą społeczność przedszkola.

Czwartek, 11 października 2018 r.

PRÓBNA EWAKUACJA PRZECIWPOŻAROWA

11 października w naszym przedszkolu miała miejsce próbna ewakuacja przeciwpożarowa.
Celem akcji było nabywanie przez dzieci umiejętności właściwych zachowań w sytuacji zagrożenia, zapoznanie ich z zasadami bezpiecznej ewakuacji, zapoznanie personelu i dzieci z praktycznym prowadzeniem ewakuacji osób przebywających w budynku.
Ćwiczenia tego typu są bardzo potrzebne, gdyż odgrywają dużą rolę społeczną.
Już od najmłodszych lat oswajają uczestników, kadrę pedagogiczną i pracowników obsługi do sytuacji, w której może zaistnieć konieczność szybkiego, zorganizowanego i pozbawionego elementu paniki, opuszczenia miejsca zabawy i pracy.

Piątek, 28 września 2018 r.

OGÓLNOPOLSKI DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA "POD SKRZYDŁAMI ORŁA BIAŁEGO"

W czwartek 27 września kilkoro dzieci z grupy „Poziomki” jako reprezentanci całego przedszkola udały się na Stadion Miejski, gdzie uroczyście świętowano Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka pod hasłem „Pod skrzydłami Orła Białego”. Dzieci miały okazję spotkać się z Panem Prezydentem Tadeuszem Truskolaskim, który przeczytał legendę  W. Chotomskiej pt. „O Lechu, Czechu i Rusie”, a następnie udzielał odpowiedzi na każde pytania przedszkolaków, np. o historię Białegostoku, matematykę i życie osobiste.

Niedziela, 23 września 2018 r.

Sprzątanie Świata - Polska 2018

21 września dzieci z „Brzoskwiniowego Raju” po raz kolejny uczestniczyły w międzynarodowej akcji związanej z promocją ochrony środowiska - „Sprzątanie Świata – Polska 2018 pod hasłem „Akcja – Segregacja”, której organizatorem jest Fundacja Nasza Ziemia. Celem tegorocznej edycji jest wsparcie i propagowanie selektywnej zbiórki odpadów, która jest szczególnie ważna dla lepszego wykorzystywania zasobów, które „zamrażamy" w odpadach oraz poszanowanie środowiska, oszczędność energii i wody.

Piątek, 21 września 2018 r.

ROK SZKOLNY 2017/2018

DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA W BRZOSKWINIOWYM RAJU

20 września w naszym przedszkolu świętowaliśmy DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA. Na początku wszystkie dzieci przywitał miś,  który smacznie spał pod drzewkiem i którego przedszkolaki niechcący obudziły. Razem z nim dzieci czekały na panią Jesień.
Kiedy już dotarła do naszego przedszkola każda grupa się jej i misiowi pięknie przedstawiła
i zaczęła się wspólna niezapomniana zabawa. Jak na przedszkolaków przystało było pełno muzyki, skoków, tańców i harców.
Na koniec za pięknie spędzony czas, każdy przedszkolak dostał małe słodziutkie "co nieco".
ŻYCZYMY WSZYSTKIM PRZEDSZKOLAKOM NA CAŁYM ŚWIECIE ABY BYLI ZAWSZE UŚMIECHNIĘCI I SZCZĘŚLIWI.

Środa, 20 czerwca 2018 r.

"MOJA RODZINA"

20.06. odbyło się rozstrzygnięcie rodzinnego konkursu plastycznego pt. "Moja rodzina". Wzięło w nim udział sześcioro przedszkolaków. Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:

Wtorek, 19 czerwca 2018 r.

"Moja rodzina odżywia się zdrowo!"

W tym tygodniu nastąpiło uroczyste rozstrzygnięcie konkursu plastycznego pt. „Moja rodzina odżywia się zdrowo!”. W/w konkurs adresowany był do dzieci uczęszczających na zajęcia dodatkowe z „koła plastycznego” i miał na celu wdrażanie do stosowania zdrowej i racjonalnej diety. Miło jest nam poinformować, że główną nagrodę zdobyła:

Poniedziałek, 18 czerwca 2018 r.

"Sport to zdrowie- każdy przedszkolak Ci to powie"

Gratulujemy laureatom konkursu literacko- plastycznego: Oli z Poziomek, Julii S. z Ananasów i Aleksandrowi z Brzoskwinek. Napisać i ilustrować wiersz o sporcie i zdrowiu to było nie lada wyzwanie. Brawo!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |   >>
(wszystkie)