Co się u nas ciekawego wydarzyło ?

Czwartek, 4 kwietnia 2019 r.

Spotkanie z funkcjonariuszami Straży Miejskiej oraz pracownikami Białostockiego Schroniska dla Zwierząt

Czwartek był dla Limonek, Mandarynek, Ananasow i Poziomek bardzo intensywny. Mieliśmy bardzo wielu ciekawych gości.

Środa, 3 kwietnia 2019 r.

Fundacja Wiewiórki Julii

Ostatnio nasze przedszkole odwiedził bardzo miły gość z Fundacji Wiewiórki Julii. Przeprowadził on z przedszkolakami zajęcia edukacyjne na temat zdrowia jamy ustnej. Podczas tej lekcji dzieci mogły przejść szybki kurs szczotkowania,
przypomnieć sobie zasady zdrowego odżywiania i dbania o swoje ząbki, aby w przyszłości zapobiec próchnicy.

Czwartek, 28 marca 2019 r.

Rozstrzygnięcie rodzinnego konkursu "Marzanna na drewnianej łyżce"

Marcowa, wiosenna pogoda zainspirowała naszych przedszkolaków do stworzenia wspólnie z rodzicami małej kukły - Marzanny z wykorzystaniem surowców wtórnych. Zadanie tak spodobało się najmłodszym, że wpłynęła do nas ogromna ilość prac, za które serdecznie dziękujemy!

"NASZ CZYSTY BIAŁYSTOK"

28 marca 2019 r. w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste rozstrzygnięcie IX edycji miejskiego konkursu plastycznego "Nasz czysty Białystok" pod hasłem: "Moja rodzina i ja o Białystok czysty dba". Organizatorem konkursu było Przedszkole Samorządowe nr 81 "Brzoskwiniowy Raj" oraz Stowarzyszenie "Nasze Dojlidy". Impreza odbyła się pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Białegostoku. Na uroczystości gościliśmy laureatów konkursu z opiekunami. Zgromadzonych gości powitała Pani Dyrektor Anna Stopczyk oraz przewodnicząca Stowarzyszenia "Nasze Dojlidy" Pani Halina Wasiak. W części artystycznej wystąpiły dzieci z grupy "Cytrynki" przygotowane przez Panią Edytę Nobert i Panią Magdaleną Łuckiewicz oraz grupa "Kokosy" prowadzona przez Panią Katarzynę Walińską. Laureaci otrzymali dyplomy, nagrody i pamiątkowe medale. Na zakończenie wszyscy mogli podziwiać nadesłane prace oraz spotkać się przy słodkim poczęstunku. Dziękujemy sponsorom za wspaniałe nagrody!

Koło Kulinarne - marzec

W marcu w czasie zajęć kulinarnych przygotowywaliśmy zakręcone naleśniki i owocowe desery z bitą śmietaną. Nauczyliśmy się smarowania, wprawialiśmy się w bezpiecznym krojeniu oraz poznaliśmy zasadę działania miksera. Nie muszę wspominać, że naleśniki i desery w mgnieniu oka znikły w naszych brzuszkach :)

Środa, 27 marca 2019 r.

Wizyta w Szkole Podstawowej nr 52

27 marca dzieci z grup: ,,Cytrynki'', ,,Limonki'', ,,Mandarynki'', ,,Poziomki'', ,,Ananasy'', ,,Kokosy'' zostały zaproszone na występy teatralne do Szkoły Podstawowej nr 52 w Białymstoku. Mogliśmy  tam obejrzeć 3 przedstawienia: ,,Królewna Śnieżka'', ,,Jaś i Małgosia'' oraz ,,Królewna Śmieszka'' w wykonaniu drugoklasistów. Przedstawienia bardzo nam się podobały za co serdecznie dziękujemy Pani Dyrektor SP nr 52 oraz nauczycielom odpowiedzialnym za tę uroczystość.

Wtorek, 26 marca 2019 r.

ORLEN Przedszkoliada Tour 2019

23 marca nasza placówka wzięła udział w ORLEN Przedszkoliada Tour 2019 Białystok
 W imprezie bawiło się 600 przedszkolaków, z 66 placówek
przedszkolnych z Białegostoku i okolic.

Czwartek, 21 marca 2019 r.

Powitanie Wiosny!

21 marca dzieci z wszystkich grup spotkały się w sali wielofunkcyjnej by wspólnie powitać pierwszy dzień wiosny. Pani Wiosna przygotowała wiele zadań do wykonania, z którymi dzieci poradziły sobie świetnie. Wspólnymi siłami przegoniliśmy Marzannę a następnie ruszyliśmy w kolorowych pochodach na spacer w poszukiwaniu upragnionej WIOSNY!

Wtorek, 12 marca 2019 r.

Teatr CoNieco u przedszkolaków

12 marca dzieci uczestniczyły w spektaklu, pt. "Wrażliwość".
Inspiracją sztuki jest baśń J.CH. Andersena pt. "Stokrotka", jej mali bohaterowie są krzywdzeni przez człowieka,
a w końcu zostają wyrzuceni jak niepotrzebne przedmioty.
Dzieci zobaczyły marionetkową pantomimę, małego Klauna opiekującego się połamanym kwiatkiem, jego smutek, troskę i poświęcenie kiedy walczy z motylem i wężem w obronie roślinki, a wreszcie wielką radość, że "Stokrotka" odżywa i znowu budzi zachwyt. Był też Strach na wróble przejęty opuszczonym gniazdkiem skowronka, który uczył małe pisklątko latać
i w końcu sam też odlatuje, zostawiając zdumionego podróżnika.
      Ostatnia scena ukazała nam wrażliwego Chłopca, który miał wspaniałe pomysły,
a jego niesamowita zabawa pozwoliła odkryć świat dziecięcych radości.

Laureaci konkursu "Moja zdrowa Rodzinka"

Serdecznie dziękujemy za okazanie tak dużego zainteresowania i udział w konkursie "Moja zdrowa Rodzinka". Gratulujemy laureatom: Oli, Laurze, Kubie i Olkowi oraz wszystkim wyróżnionym przedszkolakom! :)

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |  ...  | 9 | 10 | 11 |
(wszystkie)