Co się u nas ciekawego wydarzyło ?

Niedziela, 13 października

Obchody Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka w Białymstoku

11 października delegacja naszych przedszkolaków uczestniczyła w obchodach swojego święta na stadionie przy ul. Słonecznej. Na spotkanie przybyło wiele przedszkoli z naszego miasta. Były zabawy, czytanie opowiadania o powstaniu Białegostoku, poznawanie historii miasta. Impreza odbyła się pod Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Białegostoku. Na zakończenie dzieci malowały obraz Białegostoku za 100 lat! Do zobaczenia za rok!

Czwartek, 26 września

SPOTKANIE Z POLICJĄ

26.09.2019 r. dzieci naszego przedszkola odwiedziły dwie funkcjonariuszki białostockiej policji. Panie policjantki w bardzo ciekawy sposób przypomniały dzieciom zasady bezpiecznego zachowania się na drodze, w kontakcie z nieznajomymi ludźmi oraz podczas spotkania samotnego psa. Nasze dzieci pamiętały bardzo dużo zasad i pięknie potrafiły przyjąć pozycję żółwia, która chroni przed agresywnym psem. Dzieci ze zrozumieniem przyjęły nieobecność policyjnego psa, który akurat miał ważną interwencję ze swoim panem. Dziękujemy za przekazanie ważnych zasad.

Wtorek, 24 września

"Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka"

"Każdy przedszkolak dobrze wie, że gdy 20 września zbliża się od najmłodszego, aż po starszaka wszyscy świętują Dzień Przedszkolaka!!!"

"Jestem Bezpieczny Na Drodze"

16.09.2019r. w poniedziałek realizując tematykę tygodnia "Moja droga do przedszkola" grupa "Limonek" oraz "Poziomek" zapoznały się z podstawowymi zasadami ruchu drogowego. Po krótkiej teorii przyszedł czas na praktykę. Dzieci usprawniały umiejętność przechodzenia przez przejście bez sygnalizacji.

Piątek, 20 września

Sprzątanie Świata - Polska 2019

20 września dzieci z „Brzoskwiniowego Raju” po raz kolejny uczestniczyły w międzynarodowej akcji związanej z promocją ochrony środowiska - „Sprzątanie Świata – Polska 2019 pod hasłem „Nie śmiecimy – sprzątamy – zmieniamy!”, której głównym organizatorem jest Fundacja Nasza Ziemia. Celem tegorocznej edycji jest budowanie świadomości proekologicznej oraz zachęcanie do podejmowania działań na rzecz ochrony środowiska.

Czwartek, 12 września

Dożynki Przedszkolne 2019

Z wielkim przytupem rozpoczęliśmy nowy rok szkolny. Po raz pierwszy w historii przedszkola odbyło się Święto plonów. Dożynki zorganizowały i przeprowadziły nauczycielki Agnieszka M. i Katarzyna W. w ramach realizacji innowacji pedagogicznej "Podlasie - moje miejsce na ziemi". Podczas uroczystości przedszkolaki zapoznały się z tradycją i obrzędami dożynkowymi. Przy dźwiękach ludowych melodii i przyśpiewek wesoło bawiły się uczestnicząc w licznych konkursach sprawnościowych i zabawach ruchowych. Dzieci mogły też pokibicować swoim paniom, które chętnie z gracją wykonywały zadania z cebulką i jabłuszkiem. Podczas uroczystości został rozstrzygnięty konkurs na najpiękniejszy wieniec dożynkowy. Wszystkim gratulujemy! Na zakończenie dożynek przedszkolaki wyruszyły w barwnym korowodzie ulicami osiedla niosąc wieńce i ozdoby dożynkowe. Dziękujemy rodzicom za dostarczenie plonów ziemi, które posłużyły nam jako piękna dekoracja imprezy!