Co się u nas ciekawego wydarzyło ?

Czwartek, 14 listopada

11 listopada- 101 rocznica odzyskania niepodległości

W 2019r. przypada 101 rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości. Dzień wyjątkowy, ważny dla każdego Polaka- małego i dużego. W naszym przedszkolu również uczciliśmy ten dzień podniośle. Przygotowań było co nie miara, ale efekt finalny wynagrodził wszystkie trudy! Wspólny śpiew Rodziców,Dziadków, zaproszonych Gości, przedstawicieli Kuratorium, kościoła, ale przede wszystkim DZIECI wzruszał i skłaniał do zadumy...

Niedziela, 10 listopada

SZKOŁA DO HYMNU 2019

W piątek, 8 listopada 2019 r. o godzinie 11:11, w ramach świętowania
101 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości włączyliśmy się w inicjatywę "Szkoła do hymnu".
Wspólnie z dziećmi i z całą społecznością naszego przedszkola zaśpiewaliśmy 4-zwrotkowy hymn narodowy.
Dzieci w rączkach trzymały białe i czerwone balony, które po odśpiewanym hymnie zostały uwolnione
jako symbol naszej wolności.

Poniedziałek, 4 listopada

Koło kulinarne październik

W październiku rozpoczęły się zajęcia koła kulinarnego ,,Smakusie''. W zajęciach uczestniczą wybrane dzieci z grupy ,,Ananasy'' (pod opieką pani Pauliny J.) i grupy ,,Kokosy'' (pod opieką pani Julii N.). Co dwa tygodnie dzieci przygotowują coś smacznego. W tym miesiącu robiliśmy:

Piątek, 25 października

Audycja muzyczna ARTE MUZA

W piątek 25.10.2019 r. w naszym przedszkolu odbyła się audycja muzyczna ,,Wikingowie
i Indianie'' w wykonaniu muzyków z grupy ARTE MUZA.
Artyści przedstawili dzieciom następująca historię:Dzielny i waleczny wódz Wikingów – Rudy Wąs wybiera się na podbój świata. Wsiada do swojej szybkiej łodzi i od razu wpada w tarapaty. Na morzu rozpętała się bowiem tak wielka burza, że Rudy Wąs przez tydzień nie mógł nic zrobić, ponieważ cały ten czas musiał mocno trzymać się masztu żeby nie wpaść do wody. Kiedy w końcu ocean się uspokoił, dzielny Wiking w oddali dostrzegł nieznany ląd. Okazało się, że trafił do Ameryki, gdzie przywitał go wódz Indian – Prawe Oko. W audycji muzycy opowiedzieli o muzyce i zwyczajach Indian i Wikingów. Zaprosili dzieci również do zabaw i wspólnego śpiewania.

Czwartek, 24 października

"Koziołek Matołek" przedstawienie w Teatrze Dramatycznym

Niedawno dzieci z naszego przedszkola miały okazję wyjechać do Teatru Dramatycznego im. A. Węgierki na przedstawienie pt.: „Przygody Koziołka Matołka”. Dzięki uprzejmości P. Faustyny Zaniewskiej aktorzy zagrali dodatkowy spektakl specjalnie dla naszego przedszkola.

Wtorek, 22 października

PRÓBNA EWAKUACJA NASZEGO PRZEDSZKOLA

21 października o godz. 10.00 odbyła się PRÓBNA EWAKUACJA naszego przedszkola.

Wtorek, 15 października

DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ

14 października obchodziliśmy w naszym przedszkolu Dzień Edukacji Narodowej.
Część artystyczna w wykonaniu gr. VII "Kokosów" wprowadziła w radosny nastrój, a piosenka którą pięknie zaśpiewały "Ananasy" oraz "Kokosy" była podziękowaniem dzieci dla wszystkich pracowników przedszkola.
My również dziękujemy przedszkolakom za to, że są z nami codziennie pełne radości i bezinteresownej miłości.

Niedziela, 13 października

Obchody Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka w Białymstoku

11 października delegacja naszych przedszkolaków uczestniczyła w obchodach swojego święta na stadionie przy ul. Słonecznej. Na spotkanie przybyło wiele przedszkoli z naszego miasta. Były zabawy, czytanie opowiadania o powstaniu Białegostoku, poznawanie historii miasta. Impreza odbyła się pod Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Białegostoku. Na zakończenie dzieci malowały obraz Białegostoku za 100 lat! Do zobaczenia za rok!