Wrzesień w "Ananasach"

Pierwszy miesiąc już za nami.... Dla wszystkich "Ananasów" był on pełen wrażeń i nowych rzeczy! Przede wszystkim we wrześniu poznaliśmy się nawzajem: dzieci- panią, panie próbowały zapamiętać dzieci :). Zaznajomiliśmy się z naszymi salami, a także z miejscami, które będziemy często odwiedzać- holem, szatnią, placem przedszkolnym, salą wielofunkcyjną... Wspólnie ustaliliśmy zasady, które pozwolą nam zgodnie i miło funkcjonować przez cały rok.

A więc kochani Rodzice:

-umiemy już ustawić się w pary, pociąg, koło;

-panowie- dżentelmeni przepuszczają dziewczynki przodem;

-jemy z zachowaniem zasad  kultury, siedząc  prosto, bez rozmów

-codziennie dużo się ruszamy, szczególnie na podwórku

-usprawniamy swoje umiejętności podczas samodzielnego ubierania się w szatni

-śpiewamy piosenkę "Całuski", "piosenkę powitalną", motywującą do ustawienia się w koło

-recytujemy wiersze "jestem duży", "To ja", "moje palce"

-tańczymy "Poszło dziewczę po ziele", "kaczuszki" oraz "Dwóm tańczyć się zachciało"

-robiliśmy m.in. samodzielnie piękne ananasy oraz sowy z naszych rączek, wycinaliśmy jeżom kolce, tworzyliśmy przejścia dla pieszych oraz pasty i kubki; eksperymentowaliśmy z pieprzem ("dlaczego warto myć ręce?"), ćwiczyliśmy w praktyce jak bezpiecznie zachować się na przejściu dla pieszych, uczestniczyliśmy w corocznej akcji "sprzątanie świata" oraz w Dniu Przedszkolaka :)

-uczestniczymy w zajęciach z języka angielskiego oraz rytmiki; a także w pokazowych zajęciach z zumby, przedszkoliady, robotyki oraz tańców towarzyskich

-wykonaliśmy dwie prace na konkurs plastyczny: 1) "Niepodległa Polska w oczach dziecka" - Przedszkole Samorządowe w Zabrzu oraz 2) "Polski żołnierz- moim bohaterem"- Przedszkole Samorządowe w Chełmie

-wspólnie świętowaliśmy urodziny Patryka :)

-a także odbyły się u nas badania prognostyczne dzieci oraz badania logopedyczne wykonane przez Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną Nr 1 w Białymstoku

Wszystkim Rodzicom szczerze, z całego serca dziękujemy za wsparcie w naszej codziennej pracy, za zasady, których przestrzegania Państwo pilnujecie i za zaufanie, które czujemy :)

To dzięki Państwa współpracy nasza grupa jest teraz tak WSPANIAŁA!!

Dziękujemy !

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

oddzialy / grupa6