Grupa VI - "Ananasy"

3. DBAMY O BEZPIECZEŃSTWO W TRAKCIE WAKACJI

4. W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH

WYRÓŻNIENIE HONOROWE "ANANASA"

Zosia Oniszczuk wzięła udział w 13 Ogólnopolskim Konkursie Plastycznym pt. "(Nie) Sprawność w szarości". Organizatorem konkursu była Szkoła Podstawowa nr 6 w Rawiczu, Miejskie Biuro Wystaw Artystycznych w Lesznie. Na konkurs wpłynęło 1001 prac. Mogły one być wykonane jedynie w czerni, bieli lub szarości. Miło nam poinformować, iż praca Zosi Oniszczuk otrzymała wyróżnienie honorowe w postaci klasyfikacji na wystawę. Serdecznie gratulujemy!

I miejsce dla "Ananasa" w ogólnopolskim konkursie o Unii Europejskiej

Miło nam ogłosić, iż Lidia K. zdobyła I miejsce w ogólnopolskim konkursie plastycznym o charakterze patriotycznym pod hasłem: "Unia Europejska w Oczach Dziecka". Konkurs zorganizowało Samorządowe Przedszkole nr 36 w Krakowie. Brawo Lidia!

UROCZYSTE POŻEGNANIE "ANANASÓW"

15.06. odbyło się UROCZYSTE ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO. "Ananasy" po raz ostatni wystąpiły na przedszkolnej scenie. Występ zaczęliśmy od przedstawienia wszystkich dzieci. Nie zabrakło też wierszy i piosenek wakacyjnych. Wspólne śpiewanie o pociągu pełnym liter, o bajkowych postaciach wprawiły w dobry nastrój i dzieci i rodziców.

Nagrody w konkursie "Lubię pomagać - Hospicjum to też życie"

Konkurs plastyczny pt. "Lubię pomagać - Hospicjum to też życie" zorganizowany był w ramach Kampanii Pola Nadziei 2017/2018. Miło nam ogłosić, że dwie z naszych wychowanek zdobyły nagrody: Magda M. pod kierunkiem Katarzyny Gawryluk (II miejsce) oraz Nika W. pod kierunkiem Katarzyny Walińskiej (III miejsce).Serdecznie gratulujemy.

WYCIECZKA "ANANASÓW" DO BIBLIOTEKI

6 czerwca "Ananasy" pojechały do Filii Książnicy Podlaskiej nr 12 w Białymstoku. Dzieci podziękowały pani Asi za wieloletnią współpracę, liczne wizyty w bibliotece. Podarowały pani bibliotekarce samodzielnie przygotowaną laurkę. Przedszkolaki zawiozły ze sobą prace plastyczne. Tym razem dzieci wykonały prace na wystawę pod hasłem "Książka przyjacielem człowieka". Podczas wizyty dzieci wysłuchały śmiesznej bajki o kurze czytanej przez panią Asię. Na koniec zaśpiewały bajkową piosenkę. Wszystkie wizyty w tym miejscu, tę ostatnią także, będziemy wspominać bardzo miło. Oby nasi przedszkolacy – przyszli uczniowie, zaglądali do biblioteki jak najczęściej!

PRACA "ANANASA" NA WYSTAWIE

Miło nam poinformować, iż praca Julii Sak została zakwalifikowana na wystawę XV Ogólnopolskiej Wiosny Młodych Talentów - "Wszystkie kolory wiosny", zorganizowaną przez Hajnowski Dom Kultury. Kwalifikację do wystawy uzyskało 141 autorów. Cieszymy się bardzo, że praca Julii została doceniona i zauważona wśród 1620 prac nadesłanych na konkurs. Wystawę można oglądać do 15 czerwca w Domu Kultury w Hajnówce. Julia jeszcze raz gratulujemy!

Zabawy konstrukcyjne w "Ananasach"

Zabawy konstrukcyjne to jest to, co "Ananasy" uwielbiają. Ostatnio budują nie tylko z klocków ale i z kolorowych kubeczków. Nie ma dnia bez nowego pomysłu, co świadczy o wielkiej kreatywności naszych starszaków. Poniżej galeria niektórych prac zdolnych przedszkolaków.

CZYTELNICZA WIZYTA W "ANANASACH"

05.06. "Ananasy" odwiedziła siostra Hani Mickiewicz – Lena. Lena jest uczennicą III klasy i czytając wiersze J. Tuwima rozpoczęła w naszej grupie obchody 7 Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom. Spotkanie zaczęliśmy od rozmowy na temat tego, dlaczego warto czytać książki. Jak się okazało powodów jest wiele. Potem był wiersz o Słoniu Trąbalskim, wyszukiwanie ciekawostek o słoniach w książkach podróżniczki Neli, zabawy muzyczne ze słoniem. Były też zagadki obrazkowe związane ze zwierzętami. Na koniec dzieci wykonały prace z bajkowym słoniem w roli głównej.