,,Zdrowe batoniki'' - zajęcia kulinarne

    W tym tygodniu przygotowaliśmy na Kole Kulinarnym zdrowe batoniki. Dzieci samodzielnie dodawały składniki i je mieszały, a następnie z apetytem zajadały :) Poniżej przepis na nasze batoniki.

Do wykonania BATONIKÓW OWSIANYCH potrzeba:

- 300 g suszonych śliwek zalanych wrzątkiem i moczone ok. 1 godz.

- 2 dojrzałe banany

- 100 g masła orzechowego

- 200 g płatków owsianych

- 100 g nasion słonecznika

- 100 g kaszy jaglanej

- 100 g rodzynek

- 100 g nasion lnu

- 50 pestek dyni

- cynamon

Śliwki, banany i masło orzechowe blendujemy, następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180*C przez ok 30 min. Gdy masa wystygnie kroimy ją na kawałki. Smacznego! :)



Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.
powiększa obrazek nr 1 powiększa obrazek nr 2 powiększa obrazek nr 3 powiększa obrazek nr 4 powiększa obrazek nr 5 powiększa obrazek nr 6 powiększa obrazek nr 7 powiększa obrazek nr 8 powiększa obrazek nr 9 powiększa obrazek nr 10 powiększa obrazek nr 11 powiększa obrazek nr 12 powiększa obrazek nr 13 powiększa obrazek nr 14 powiększa obrazek nr 15 powiększa obrazek nr 16 powiększa obrazek nr 17 powiększa obrazek nr 18 powiększa obrazek nr 19 powiększa obrazek nr 20

 


ilość odwiedzin: [[licznik]] , aktualnie oglądających: [[online]]