Polskie zboża

W tym tygodniu mówimy o polskich zbożach. Dzieci zapoznają się ze znaczeniem zbóż w żywieniu ludzi, a także nauczą się rozpoznawać i nazywać zboża t.j.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, kukurydza, gryka. Dziś miały okazję obejrzeć kłosy zbóż, ziarna a także dowiedziały się jakie produkty spożywcze się z nich produkuje. Odważni mieli okazję spróbować ziarna gorczycy, oraz dowiedzieć się czym jest poplon i po co właściwie go się sieje.

 



Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.
powiększa obrazek nr 1 powiększa obrazek nr 2 powiększa obrazek nr 3 powiększa obrazek nr 4 powiększa obrazek nr 5 powiększa obrazek nr 6 powiększa obrazek nr 7 powiększa obrazek nr 8 powiększa obrazek nr 9 powiększa obrazek nr 10 powiększa obrazek nr 11 powiększa obrazek nr 12 powiększa obrazek nr 13 powiększa obrazek nr 14

 


ilość odwiedzin: [[licznik]] , aktualnie oglądających: [[online]]