Grupa V - "Poziomki"

Znalezione obrazy dla zapytania wakacje

TEMATY REALIZOWANE W SIERPNIU:

1. CO PŁYWA, CO LATA, CO JEŹDZI

2. PODAJMY SOBIE RĘCE W ZABAWIE I PIOSENCE

3. DBAMY O BEZPIECZEŃSTWO W TRAKCIE WAKACJI

4. W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH

POŻEGNANIE W POZIOMKACH

Uroczyste pożegnanie Poziomek

Zajęcia otwarte w Poziomkach

W ubiegłym tygodniu w Poziomkach odbyły się zajęcia otwarte pt.

WYCIECZKA NA KAMPUS

W poniedziałek 11 czerwca "Poziomki" wybrały się na wycieczkę do świata nauki- na Kampus Uniwersytetu w Białymstoku. Zwiedzaliśmy budynki kampusu, robiliśmy doświadczenie z wahadłem Foucaulta, które potwierdziło tezę o obrotowym ruchu Ziemi. Następnie na Wydziale Chemii uczestniczyliśmy w eksperymentach przygotowanych przez mamę Hani- Błędne Ogniki, Ryczące Niedźwiedzie, Pasta dla Słonia, Duch, Ciuchcia, Chemiczne Ogródki, domowy wykrywacz ph, Gluty, Tajemnicze balony. Na koniec dzieci mogły się poczuć jak prawdziwi studenci siedząc w auli wykładowej. Nie powiemy co tam jeszcze robiły ;) To była cudowna wycieczka. Dziękujemy Mamie Hani !

NAGRODA POZIOMEK W KONKURSIE KIDS LOVE ENGLISH

Hania i Milenka reprezentowały "Brzoskwiniowy Raj" w konkursie wiedzy z języka angielskiego "Kids Love English". Zadanie wcale nie było proste. Trzeba było wykazać się znajomością słownictwa z zakresu: rodzina, owady, zwierzęta, pogoda, części ciała, kolory, liczby. Ponadto każde przedszkole prezentowało piosenkę. Dziewczyny - jak zawsze, poradziły sobie świetnie. Wygrały nagrody, a do przedszkola przywiozły puchar. Brawo Kochane! Życzymy dalszych sukcesów w nauce języka angielskiego.

WYRÓŻNIENIE DLA MILENY JACEWICZ W KONKURSIE

Gratulujemy Milence Jacewicz kolejnego sukcesu - wyróżnienia w miejskim konkursie plastycznym organizowanym przez Przedszkole Samorządowe nr 45 "Chatka Kilkulatka" pod hasłem" Ruch to zdrowie- Mamo, Tato pobaw się ze mną w dawne gry i zabawy podwórkowe".

SZYMON CHOROSZEWSKI LAUREATEM KONKURSU!

Serdecznie gratulujemy zwycięstwa w miejskim, rodzinnym konkursie plastycznym pt. "Z rodziną po zdrowie" organizowanym przez Szkołę Podstawową nr 52 oraz Uniwersytet Medyczny w Białymstoku i Muzeum Historii Medycyny i Farmacji.

MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KSIĄZKI W POZIOMKACH

23 kwietnia na całym świecie obchodzony jest ŚWIATOWY DZIEN KSIAŻKI I PRAW AUTORSKICH  organizowany przez UNESCO w celu promocji czytelnictwa, edytorstwa i ochrony własnosci intelektualnej. Poziomki prześledziły z pomoca ilustracji drogę jaka przechodzi książka od pomysłu pisaża, aż do rąk czytelnika. Utrwaliły pojęcia takie jak: pisaż, ilustrator, wydawnictwo, drukarnia,  księgarnia, czytelnik. Na zakończenie wykonały własne książki- ręcznie pisane,  ilustrowane i z własnym autografem. Kto wie, może kiedyś jedna z tych ksiązeczek będzie pierwszą, mało znaną powieścią bardzo sławnego pisaża?

CZYSTE POWIETRZE WOKÓŁ NAS

W ostatnim tygodniu kwietnia "Poziomki" realizowały Program edukacyjny "Czyste Powietrze Wokół Nas".