"Mandarynki" obchodzą "Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek"

W poniedziałek wybraliśmy się do „Magicznej Krainy Bajek”, a mówiąc dokładniej do naszej przedszkolnej biblioteki. Tam powitała nas tajemnicza „Bajkowa księżniczka” – czyli nasza urocza pani Magda, która opiekuje się wszystkimi książkami w przedszkolu. Korzystając z okazji, że właśnie 5.11.2018r. przypada „Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek”, postanowiłyśmy odczarować wszystkie ulubione bajki „Mandarynek” ukryte w  książkach. Po wesołym, muzycznym wstępie dzieci wspólnie z panią Magdą rozwiązywały zagadki, pomagały Kopciuszkowi przebrać mak z popiołu, rozpoznawały za pomocą dotyku ulubione warzywa i owoce bajkowych bohaterów oraz wykonały wesoły „Taniec Radości”.

Pierwsza wizyta w bibliotece była również powiązana z realizacją w naszej grupie programu własnego „Na zdrowie!” promującego zdrowy i aktywny styl życia, do którego wszystkich gorąco zachęcamy!!!

Serdecznie dziękujemy Pani Magdzie za wspaniałą podróż do „Magicznej Krainy Bajek”! Mamy nadzieję, że już niedługo spotkamy się ponownie!!!

Korzystając z okazji zapraszamy wszystkich rodziców i dziadków do odwiedzin w każdy poniedziałek (w godzinach: 14.30 – 15.30) naszej przytulnej, przedszkolnej biblioteki!

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

oddzialy / grupa4