Obchody "Światowego Dnia Uśmiechu"

W piątek naszą salę odwiedziła sympatyczna „Kaczka Dziwaczka” z wiersza Jana Brzechwy. Przedszkolaki z zaciekawieniem wysłuchały zabawnych przygód głównej bohaterki. Jak się później okazało nasz tajemniczy gość obwieścił wszystkim, że właśnie 5.10.2018r. obchodzony jest „Światowy Dzień Uśmiechu”. Wychodząc  z  założenia, że  „śmiech  to  zdrowie” – cały  piątek  upłynął  nam  w  radosnej, pełnej  wesołej  zabawy  atmosferze. Przedszkolaki  z  wielkim  podekscytowaniem  wypowiadały  się  na temat  znaczenia  uśmiechu  w  ich codziennym  życiu. Wszystkie  wypowiedzi  były  bardzo  szczere  i  często  zaskakujące. Dzieci  wspólnie  doszły  do  wniosku, że  miło  jest  przebywać  w  otoczeniu, gdzie każdy jest uśmiechnięty  i  wesoły. Myślę, że  w  100% mieli  rację!!! Dlatego  uśmiechajmy  się  jak  najwięcej, bo „uśmiech  to  najpiękniejszy  prezent, który  można  ofiarować  drugiemu  człowiekowi”. Nasze „Mandarynki” podarowały w tym dniu swoim bliskim własnoręcznie wykonane słoneczka – symbol radości i dobrej zabawy!

Obchody „Światowego Dnia Uśmiechu” były również wspaniałą okazją do wysłania 5-letniej Marysi (zmagającej się z ciężką chorobą) przepięknej książeczki z kolorowymi rysunkami dzieci. Mamy nadzieję, że nasz prezent sprawi dziewczynce miłą niespodziankę i wywoła promienny uśmiech na jej twarzy!

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

oddzialy / grupa4