"WITAJCIE W NASZEJ BAJCE" - ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU LITERACKIEGO

W grupie II realizowany jest program "Zaczarowany świat książek", mający na celu rozwijanie zainteresowań czytelniczych.     W związku z tym zorganizowany został literacki konkurs rodzinny pod hasłem "Z bajką na wesoło". Zadaniem uczestników konkursu było ułożenie wiersza o bohaterach bajkowych. W konkursie wzięli udział:

• Laura Roszkowska z mamą ("Filemon i Bonifacy");

• Aleksander Jakimiuk z wujkiem ("Przyszła jesień", "Dwa krasnale");

• Kornel Obukowicz z bratem, mamą i tatą ( "Przygody Koziołka Matołka");

• Dawid Karpiuk z mamą i tatą ("Moja bajka");

• Mikołaj Fornalski z mamą ("Calineczka");

• Adaś Szmelcer z mamą ("Trzy świnki");

• Igor Awramiuk z mamą ("Psi patrol");

Wiersze tak się nam spodobały, że postanowiłyśmy przyznać wszystkim naszym uczestnikom nagrody. Serdecznie gratulujemy! Cieszymy się bardzo, że znaleźli Państwo czas na wspólne bajkowanie!

"Brzoskwinki" miały okazję wysłuchać wszystkich wierszy. Rozpoznawały na obrazkach znane im bajki. Kolorowały obrazki przedstawiające bajkowe krasnale. Dziękujemy, że napisane przez Państwa wiersze mogą być inspiracją do różnorodnych działań czytelniczych.

pani Agnieszka i pani Paulina

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

oddzialy / grupa2