"BRZOSKWINKI" MAŁYMI ARTYSTAMI

"Przedszkolak – mały artysta" – tak brzmi kierunek pracy na rok szkolny 2018/2019 w naszej placówce. Można powiedzieć, iż "Brzoskwinki", to mali artyści ale wielkiego formatu. Dzieci miały bowiem okazję malować pędzlami przy muzyce relaksacyjnej "niewidoczne obrazki", na kartonie w rozmiarze przedszkolnego dywanu. Innym działaniem było samodzielne odrysowywanie wzorów na szablonach. Cała grupa zmieściła się przy kartonie w rozmiarze "maxi". Kolejnego dnia przedszkolaki wykonały collage – Mikołaja, który już przy wejściu do sali wita przedszkolaków. Przed nami Mikołajki. Choinka została już ozdobiona. Dzieci wykonały też brokatowe bombki, które stanowić będą wystrój sali przypominając wszystkim, że coraz bliżej święta. Bardzo ważną rzeczą, jaka miała miejsce przy wykonywaniu prac plastycznych było to, że tworzyliśmy je wszyscy razem. Uczyliśmy się więc pracy w grupie. Brawo mali artyści!

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

oddzialy / grupa2