WIZYTA "BRZOSKWINEK" W BIBLIOTECE

04.10 obchodzony jest Światowy Dzień Zwierząt. "Brzoskwinki" już od rana bawiły się z wielką rybą, karmiły głodnego lwa oraz ćwiczyły z jeżem. Miejscem, w którym można dowiedzieć się dużo na temat zwierząt jest biblioteka. "Brzoskwinki" udały się więc do przedszkolnej biblioteki. Nasze spotkanie w tym miejscu było związane z realizacją programu własnego w grupie "Brzoskwinek" pt. "Zaczarowany świat książek". W tym roku wiele razy będziemy jeszcze tu gościć. W bibliotece pani Magda przygotowała dzieciom wiele niespodzianek ze zwierzętami w roli głównej. Było oczywiście słuchanie bajki o wilku ("Czerwony Kapturek"), zabawy ze zwierzętami występującymi w książkach, zagadki obrazkowe. Dzieci wzbogaciły wiedzę na temat funkcjonowania biblioteki, oglądały zgromadzony księgozbiór.

Zachęcamy dzieci, rodziców i dziadków do wspólnego odwiedzania i wypożyczania książek z naszej biblioteki. Pani Magda, której serdecznie dziękujemy za ciekawe zajęcia, w każdy poniedziałek od 14.30 do 15.30 będzie tam czekała na wszystkie "Brzoskwinki". Naprawdę warto!

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

oddzialy / grupa2