Grupa II - "Brzoskwinki"

Kochani!

Kolejny rok za nami....

Mamy ogromną przyjemność podziękować Państwu
za okazane zaufanie, pomoc i nieocenione wsparcie
podczas naszej wspólnej pracy z Waszymi dziećmi!

Kochane Przedszkolaki!
Gratulujemy Wam każdego małego i dużego sukcesu
i trzymamy kciuki za kolejne!

Jesteśmy z Was naprawdę dumne!

Dziękujemy za wspólną zabawę i naukę
i życzymy Wam wielu niezapomnianych przygód w czasie wakacji!

Ślemy wielkie buziaki :)

p. Iwona, p. Ania i p. Monika :)

Wyróżnienie dla "Brzoskwinki" w ogólnopolskim konkursie

Z wielką przyjemnością informujemy, że Hania G-L.z grupy "Brzoskwinki" zdobyła wyróżnienie w ogólnopolskim konkursie plastycznym pt. „Bocian w literaturze dziecięcej”, którego organizatorem było Przedszkole nr 3 w Bieruniu.

I MIEJSCE w ogólnopolskim konkursie dla "Brzoskwinki"

Wielkie gratulacje dla Nicolki D. z grupy „Brzoskwinki” za zdobycie I MIEJSCA w ogólnopolskim konkursie plastycznym pt. „Maluchy, średniaki i starszaki to bezpieczne przedszkolaki”. Organizatorem konkursu było Przedszkole Publiczne nr 19 z Oddziałami Integracyjnymi w Radomiu.

III MIEJSCE w miejskim konkursie plastycznym dla "Brzoskwinki"

W kwietniu obchodzony był Światowy Dzień Wiedzy na temat Autyzmu. Świadomość społeczeństwa na temat tego zaburzenia niestety nadal jest niewystarczająca, a brak wiedzy wpływa na niezrozumiałe reakcje ludzi w codziennych sytuacjach. Dlatego też Niepubliczne Przedszkole Terapeutyczne „Przyjazny Domek” w Białymstoku zorganizowało dla dzieci w wieku przedszkolnym  konkurs plastyczny pod hasłem Widzę świat na niebiesko”. Jego celem była integracja dzieci  ze spektrum autyzmu z ich rówieśnikami, zwrócenie uwagi społeczeństwa na problemy i potrzeby osób z autyzmem, zwiększenie świadomości na temat autyzmu a także - rozbudzanie i kształtowanie wyobraźni plastycznej dziecka.

I MIEJSCE w miejskim konkursie plastycznym dla "Brzoskwinki"

Serdecznie gratulujemy Hani M. z grupy „Brzoskwinki”  za zajęcie I miejsca w miejskim konkursie plastycznym pt. „Zwierzęta chronione w Polsce”, którego głównym organizatorem było Przedszkole Samorządowe nr 50 w Białymstoku.

Warzywna podróż

W tym tygodniu Brzoskwinki rozmawiają o środkach transportu, w związku z tym, postanowiliśmy przygotować smaczny i zdrowy pociąg. Dzieci bardzo skupiły się na swojej pracy. Niemal wszystko zrobiły samodzielnie. I świetnie sobie z tym poradziły!

Nagroda dla "Brzoskwinki" w wojewódzkim konkursie

Miło jest nam poinformować, że Martynka Kryńska z grupy „Brzoskwinki”  otrzymała główną nagrodę w XI edycji wojewódzkiego  konkursu plastycznego pt. „Patriotyczna rodzina” pod honorowym patronatem J.E. Arcybiskupa Metropolity Białostockiego, Podlaskiego Kuratora Oświaty i Prezydenta Miasta Białegostoku. Głównym organizatorem w/w konkursu było Przedszkole Samorządowe nr 30        im. Św. Jana Pawła II „Radosne” w Białymstoku.

"Brzoskwinki" czytają w plenerze!

Niedawno wszystkie „Brzoskwinki” wybrały się na wycieczkę do pobliskiego lasu aby poczytać na łonie natury ulubione bajki i wiersze znanych poetów i pisarzy. Takie spotkanie w plenerze okazało się wspaniałym pomysłem na uczczenie obchodów „Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom”. „Brzoskwinkom” najbardziej podobała się opowieść o „Złotowłosej i trzech niedźwiadkach”. Po uważnym wysłuchaniu utworu doskonaliły umiejętność  określania wielkości różnych przedmiotów i przyporządkowywania ich do właściwych bohaterów bajki. Spisały się znakomicie! Po dobrze wypełnionym zadaniu zasłużyły na „mały piknik” z ciasteczkami, paluszkami i jogurtami przyniesionymi z domu. Ten dzień z pewnością na długo zagości w naszej pamięci, ponieważ w przyjemny sposób przyczynił się do zaszczepienia czytelnictwa wśród naszych przedszkolaków!

"Brzoskwinka" na scenie Opery i Filharmonii Podlaskiej

We wtorek, 5 czerwca w Operze i Filharmonii Podlaskiej została zainaugurowana kolejna edycja Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom, którego pomysłodawcą jest fundacja "ABCXXI - Cała Polska czyta dzieciom". Goście Honorowi – Prezydent Miasta Białegostoku, przedstawiciele białostockich urzędów, Komendant Straży Miejskiej, Komendant Wojewódzkiej Policji w Białymstoku, Komendant Miejski Policji w Białymstoku, Komendanci i przedstawiciele innych służb mundurowych, mediów, współorganizatorzy i partnerzy akcji czytali wybrane fragmenty literackie.

I MIEJSCE w ogólnopolskim konkursie dla "Brzoskwinki"

Wielkie gratulacje dla Laury Jaworowicz z grupy „Brzoskwinki” za zdobycie I MIEJSCA w ogólnopolskim konkursie plastyczno - patriotycznym pt. KOCHAM CIĘ POLSKO!zorganizowanym przez Oddziały przedszkolne przy Zespole Szkół w Malawie. Głównym celem konkursu było promowanie wśród dzieci  idei patriotyzmu, kształtowanie poczucia świadomości narodowej i szacunku wobec własnego państwa.

"Brzoskwinki" organizują akcję "Dzieci - Dzieciom!"

Niedawno obchodziliśmy „Dzień Dziecka”. Z tej okazji „Brzoskwinki” postanowiły sprawić miłą niespodziankę swoim rówieśnikom uczęszczającym do świetlicy socjoterapeutycznej w Białymstoku. W porozumieniu ze swoimi rodzicami i dziadkami przyniosły do przedszkola zdumiewającą ilość puzzli, gier i książek, które wspólnie zapakowały do wielkiego kartonu, aby służyły innym dzieciom. Bardzo się cieszymy, że już w tak małych serduszkach tkwi tak wiele dobroci i chęci do niesienia pomocy drugiemu człowiekowi!