Grupa I - "Cytrynki"

Marzena Czajkowska - pomoc nauczyciela

Ewa Zalewska - woźna oddziałowa

KONSULTACJE DLA RODZICÓW

W naszym przedszkolu nauczycielki mają czas specjalnie przeznaczony na indywidualne konsultacje z rodzicami. Zapraszamy wszystkich chętnych, którzy chcą dowiedzieć się więcej o osiągnięciach, postępach czy trudnościach swojej pociechy.

Grupa i „Cytrynki”

- nauczycielka Edyta Nobert- I poniedziałek każdego miesiąca, godzina 15:30

- nauczycielka Magdalena Łuckiewicz- III wtorek każdego miesiąca, godzina do ustalenia z nauczycielką

Prosimy o wcześniejsze powiadomienie nauczycielek o chęci przybycia na konsultacje.

LUTY

1. W lodowej krainie

2. W sklepie

3. Bajki bajeczki

4. Kosmos

Zima” wiersz Doroty Kossakowskiej.

Mroźna zimo, piękna pani,

czy już zawsze będziesz z nami?

Daj nam śniegu, trochę lodu,

lutowego garstkę chłodu.

Chcemy jeździć na saneczkach

na nartach po góreczkach.

Chcemy lepić dziś bałwana,

śniegowego super pana.

Śnieżek będzie i lód też,

to jest zima, przecież wiesz.

Będę z wami aż do wiosny,

zanim spadnie śnieżek z sosny.

JĘZYK ANGIELSKI W LUTYM:

1.  Wprowadzenie liczb 1,2,3 w zabawach muzyczno- ruchowych.

2. Wprowadzenie w tematykę zabawek.

3. The magic wand. Utrwalenie słownictwa związanego z zabawkami oraz wprowadzenie do tematu ubrań.

4. Poszerzenie i utrwalenie słownictwa w oparciu o zabawy TPR i manipulacyjne.

W lutym:

1. Rock and roll – wprowadzenie.

2. Krok podstawowy w rock and roll w miejscu. Rytm 4/4 na bazie kroku podstawowego.

3. Obrót w prawo, obrót w lewo w rock and roll.

4. Utrwalenie poznanych kroków w rock and roll.

Zajęcia otwarte dla Dziadków i Rodziców

26 marca spotkaliśmy się po raz drugi na zajęciach otwartych dla rodziców i dziadków. Zbliża się Wielkanoc-postanowiliśmy więc ją sobie troszkę przybliżyć. Po wesołym muzycznym powitaniu przystąpiliśmy do zawodów z jajkami! Obie drużyny bardzo dbały o swoje jajeczka i starały się szybko przekroczyć linię mety. Kolejnym zadaniem było odkrycie symboli wielkanocnych umieszczonych w kąciku ze święconką, w którym czegoś brakowało... Jajek oczywiście!! A właśnie po to się w sumie spotkaliśmy: by wykonać piękne pisanki!! Dzieci ochoczo przystąpiły do działań plastycznych: przyklejały, wycinały, malowały, sypały brokatem, okręcały sznurkiem... Radości było przy tym co nie miara!! A żeby było w czym te cuda zanieść do domu to rodzice i dziadkowie przystąpili do własnoręcznego zrobienia koszy! Efekty były ZACHWYCAJĄCE!!

Cytrynka nagrodzona w konkursie

Miło jest nam poinformować, że Kinga Radaszkiewicz z grupy „Cytrynki” zdobyła NAGRODĘ w konkursie plastycznym pt.: „W krainie baśni” zorganizowanym przez Szkołę Podstawową nr 3 im. Adama Mickiewicza w Białymstoku

Dni otwarte w "Brzoskwiniowym Raju"

W dniach od 26- 28.02.2018 roku w "Brzoskwiniowym Raju" odbywały się dni otwarte dla kandydatów ubiegających się do naszego przedszkola. Wszystkim Rodzicom i dzieciom dziękujemy za wspaniale spędzony czas i zapraszamy do fotorelacji:)

Obchody Międzynarodowego Dnia Pisarzy

3 marca obchodzony jest  Międzynarodowy Dzień Pisarzy. W piątek 2 marca Cytrynki postanowiły przyłączyć się do jego obchodów - odwiedziły przedszkolną bibliotekę, a dzień ten minął nam pod hasłem „Bajka jest dobra na wszystko”.  Dzieci rozmawiały o tym kto to jest pisarz, poeta, co robi i czym się zajmuje? Nie zabrakło też zagadek. Jak się okazało przedszkolaki doskonale sobie z nimi poradziły – podając poprawnie tytuły bajek i baśni napisanych przez różnych pisarzy. Były też zabawy ruchowe i muzyczne oparte na treści książki „Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków”. Zachęcamy wszystkie dzieci i rodziców „Cytrynek” do odwiedzania naszej przedszkolnej biblioteki – naprawdę warto!