Grupa I - "Cytrynki"

Marzena Czajkowska - pomoc nauczyciela

Ewa Zalewska - woźna oddziałowa

KONSULTACJE DLA RODZICÓW

W naszym przedszkolu nauczycielki mają czas specjalnie przeznaczony na indywidualne konsultacje z rodzicami. Zapraszamy wszystkich chętnych, którzy chcą dowiedzieć się więcej o osiągnięciach, postępach czy trudnościach swojej pociechy.

Grupa i „Cytrynki”

- nauczycielka Edyta Nobert- I poniedziałek każdego miesiąca, godzina 15:30

- nauczycielka Magdalena Łuckiewicz- III wtorek każdego miesiąca, godzina do ustalenia z nauczycielką

Prosimy o wcześniejsze powiadomienie nauczycielek o chęci przybycia na konsultacje

Czerwiec:

1. Lubimy czytać książki

2.Kolory-jestem malarzem

3. Nadchodzi lato

4. Wakacje

Piosenka „Każdy z nas” D. Gellner

Każdy z nas ma dwoje oczu
Które widzą wszystko (widzą wszystko)
Błękit nieba, biały domek
Zieleń traw i listków (traw i listków)

Uszy słyszą ptaków śpiew
Dzwonki deszczu, granie drzew
A nad stawem chóry żab
Nasze uszy słyszą świat

Każdy z nas ma jeden nosek
Do wąchania kwiatków (do wąchania)
Czasem także do kichania
Lecz, na szczęście, rzadko (do kichania)

Uszy słyszą ptaków śpiew
Dzwonki deszczu, granie drzew
A nad stawem chóry żab
Nasze uszy słyszą świat

JĘZYK ANGIELSKI W CZERWCU:

1. Summer Time. Wprowadzenie słownictwa związanego z latem

2. Look It's Summer! Utrwalenie słownictwa w zabawach.

3. Revision

4. Time to say goodbye !

Mama Zosi z wizytą u "Cytrynek"

07 czerwca 2019 r. (piątek) gościliśmy w naszej grupie mamę Zosi K., która jest lekarzem. W ramach VIII Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom Pani Katarzyna przeczytała nam  utwór pt.: „Chory kotek”. Następnie przedszkolaki dowiedziały się, na czym polega praca lekarza i zapoznały się z podstawowym sprzętem lekarskim. Dzieci aktywnie uczestniczyły w rozmowie i zabawach z gościem. Na koniec pani doktor badała chętne dzieci, przełamując w ten sposób ich strach przed wizytą u lekarza.

Wycieczka "Cytrynek" do biblioteki

06.06.2019 r. (czwartek) "Cytrynki" wzięły udział w spotkaniu zorganizowanym w Filii Książnicy Podlaskiej nr 12 w Białymstoku. Pracująca tam pani Asia zapoznała nas z pracą bibliotekarza, a w ramach VIII Białostockiego Tygodnia Czytania Dzieciom przeczytała przedszkolakom opowiadanie o chłopcu, który odwiedził bibliotekę pt.: „Kamyczek w bibliotece
"Cytrynki" zorganizowały w bibliotece wystawę prac plastycznych pt. "Mój ulubiony bohater z bajki". Wszyscy, którzy odwiedzą to miejsce, będą mogli podziwiać prace naszych przedszkolaków.
Dzieciom wizyta w bibliotece bardzo się podobała.

VIII Białostocki Tydzień Czytania Dzieciom

Od 3 do 7 maja trwa w naszym przedszkolu „ VIII Białostocki Tydzień Czytania Dzieciom”  w tych dniach grupę „Cytrynki” odwiedzają wyjątkowi goście…..

"Cytrynki" w aptece

06.06.2019 r. (czwartek) "Cytrynki" odwiedziły pobliską aptekę. Podczas wizyty miały wyjątkowa okazję zobaczyć jej wnętrze z bliska. Okazało się, że od środka apteka kryje wiele fascynujących miejsc i rzeczy. Dzieci  zobaczyły, w jaki sposób są poukładane leki. Podczas miłej pogadanki  Pani farmaceutka przypomniała wszystkim dzieciom, że pod żadnym pozorem nie mogą bawić się lekarstwami, oraz  że lekarstwa możemy brać tylko pod czujnym okiem osoby dorosłej.

Wycieczka do Krainy Krasnoludków

Fotorelacja z wycieczki z okazji Dnia Dziecka do Krainy Krasnoludków. Zapraszam do obejrzenia zdjęć.

Spotkanie z książką