Grupa I - "Cytrynki"

cytryna-2-

Cytrynki" na wycieczce w Szkole Rolniczej

W środę 13 czerwca dzieci z grypy „Cytrynek” wybrały się na wycieczkę do Zespołu Szkół Rolniczych w Białymstoku. To dzięki uprzejmości Pana Rafała - taty Jasia z grypy „Poziomek” mogliśmy wyruszyć w tak ciekawe miejsce jakim jest gospodarstwo rolne. Po dotarciu do celu czekała na nas miła niespodzianka w postaci Pana Stanisława. Pan Stanisław w sposób dowcipny i zabawny przekazał nam wiele ciekawych informacji na temat zwierząt hodowlanych oraz maszyn wykorzystywanych do pracy w polu.
Jesteśmy bardzo wdzięczni za taką niespodziankę – Dziękujemy!

Białostocki tydzień czytania dzieciom.(dzień 3)

Dnia 06.06.2018 r. odwiedził nas wspaniały gość, pan Wojciech Łuckiewicz, funkcjonariusz Straży Granicznej. Opowiedział nam  wiele ciekawych rzeczy o swojej pracy, ale także zaprezentował nam ulubione wiersze swoich dzieci. "Cytrynki" były zachwycone ciekawą interpretacją wiersza pt . "Ptasie radio", w podzięce przedszkolaki zaprosiły naszego znamienitego gościa do wspólnej zabawy i wręczyły podziękowanie.

"Przedszkolak bezpieczny na drodze" - zajęcia otwarte u "Cytrynek"

Dnia 22 maja w grupie „Cytrynki” odbyły się zajęcia otwarte z udziałem dzieci
i rodziców. Zajęcia te zawsze wzbudzają wiele pozytywnych emocji wśród rodziców. Tematem przewodnim spotkania było hasło „Przedszkolak bezpieczny na drodze”. Dzieci wspólnie z rodzicami miały okazję do wielu działań pogłębiających wiadomości na temat bezpiecznych i niebezpiecznych zachowań. Tego dnia wszyscy razem stworzyliśmy „Kodeks Bezpiecznego Przedszkolaka”, o którym będziemy pamiętać i przestrzegać.