Informacje o konkursach

Witajcie w naszej bajce - przegląd piosenki

28.11.2019 r. odbyła się VIII edycja przeglądu piosenki przedszkolnej inspirowanej literaturą dla dzieci pt. „Witajcie w Naszej Bajce”. W/w przegląd zorganizowany został przez dwie nauczycielki z naszej placówki (panią Magdalenę Łuckiewicz i panią Iwonę Romanowską) na terenie MDK w Białymstoku . W imprezie wzięły udział dzieci  w wieku 3 - 6 lat z terenu miasta Białegostoku. Cała uroczystość upłynęła w bardzo miłej i radosnej atmosferze. Wspólne muzykowanie oraz słodki poczęstunek niezwykle zintegrował naszych małych artystów i mamy nadzieję, że zachęci do wzięcia udziału w kolejnych edycjach.

Wszystkim dzieciom serdecznie gratulujemy i zapraszamy za rok!

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego ,,Jesień w geometrii''

W czwartek nastąpiło uroczyste rozstrzygnięcie wewnątrz przedszkolnego konkursu plastycznego
pt. „Jesień w geometrii”. Na konkurs wpłynęło 21 pięknych prac zarówno przestrzennych jak i płaskich. Wszystkie prace pełne były jesiennych kolorów i geometrii :) Jury po długich obradach postanowiło przyznać trzy nagrody główne i osiemnaście wyróżnień.

Rozstrzygnięcie konkursu literackiego pt. "Niech się każdy dowie, że ruch to samo zdrowie!

W poniedziałek nastąpiło uroczyste rozstrzygnięcie wewnątrz przedszkolnego konkursu literackiego pt. „Niech się każdy dowie, że ruch to samo zdrowie!”. Miło jest nam poinformować, że na w/w konkurs wpłynęło aż 14 przepięknych wierszy promujących zdrowy i aktywny styl życia. Jury po długich i bardzo wnikliwych obradach postanowiło przyznać trzy nagrody główne i jedenaście wyróżnień.

Rozstrzygnięcie konkursu ,,Przedszkolaki na tropie podlaskich perełek''

Troszkę opóźnione, ale w końcu nastąpiło rozstrzygnięcie
konkursu fotograficznego pt. "Przedszkolaki na tropie podlaskich perełek".
Na konkurs wpłynęło ogółem 7 zgłoszeń, z czego jury wybrało 3 równorzędne nagrody główne, 3 wyróżnienia i 1 nagrodę specjalną.

Rozstrzygnięcie konkursu "Nasz czysty Białystok"

Rozstrzygnięcie IX edycji Miejskiego Konkursu plastycznego Nasz czysty Białystok pod hasłem: „Moja rodzina i ja o Białystok czysty dba

Rodzinny konkurs techniczny "Marzanna na drewnianej łyżce"

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie pt. “Marzanna na drewnianej łyżce”, który polega na stworzeniu kukły Marzanny na drewnianej łyżce kuchennej. Liczy się kreatywność i wykorzystanie surowców wtórnych. :)