Jadłospis
 wiosenno - letni

Jadłospis wiosenno – letni 2018

1

Kanapka: chleb z masłem, wędlina z drobiu, pomidor, herbata

przekąska: owoc

Zupa: koperkowa

II danie: gałka z indyka,  kasza jęczmienna, pomidor z cebulka (ogórek kiszony )

kompot wiśniowy

 

Kasza manna z sokiem owocowym / malinowy

(owoce sezonowe)

2

serek waniliowy, chałka

Zupa: rosół z makaronem

II danie: pieczeń rzymska z kurczaka( kotlet mielony z kurczaka)

kasza jaglana, sałata ze szczypiorkiem i jogurtem

woda z cytryną

koktajl owocowy, wafle

3

Zupa mleczna:

musli z mlekiem,

kanapka: rogal z masłem

i miodem ,herbata

przekąska: warzywna

Zupa: pomidorowa

II danie: naleśniki pełnoziarniste z twarogiem i musem owocowym

dieta: naleśniki z dżemem

Kanapka: chleb słonecznikowy, pasztet, ogórek małosolny,

kakao

przekąska: owoc

4

Kanapka: bułka z ziaren, masło, ser biały, dżem, kawa zbożowa

przekąska: sok owocowy

Zupa: krupnik z pęczakiem

II danie: kotlet schabowy( lub bitka), ziemniaki, sałata z rzodkiewką i jogurtem

kompot z czerwonej porzeczki

jabłko/sok

szarlotka

 

5

Zupa mleczna: drobny makaron z mlekiem,

kanapka: chleb, masło, szynka, papryka,  herbata owocowa

przekąska: warzywna

Zupa: kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem

II danie: ryba z pieca, ziemniaki,

szczypior ze śmietana

 

Kanapka: chleb mieszany, masło,  sałata, rzodkiewka, ogórek, pomidor

kawa z mlekiem

6

Kanapka: bułka wrocławska, biały serek kanapkowy, pomidor, kakao

przekąska: owocowa

 

Zupa: kalafiorowa

II danie: makaron z mięsem i szpinakiem, sałata z pomidorem i oliwą

kompot wieloowocowy

 

placki ziemniaczane z ziołową śmietaną

kompot malinowy

7

Kanapka: chleb mieszany, masło, sałatka z rybą( rzodkiewka ,cebula , papryka ,majonez),  herbata

przekąska: warzywna

Zupa: serowa

II danie: porcja mięsa( łopatka lub karkówka) kasza gryczana, ogórek małosolny/ mizeria

kompot truskawkowo - rabarbarowy

Kanapka: bagietka z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor koktajlowy, herbata

 

8

Zupa mleczna: płatki osiane lub zacierka z mlekiem,

kanapka: baton, masło, ser żółty, ketchup

przekąska: owoc

Zupa Owocowa z makaronem,

II danie: gołąbki z mięsem i ryżem, sos pomidorowo jogurtowy, ziemniaki z koperkiem

 

 

placki drożdżowe z jabłkami

kompot ze śliwek

/ ciasto marchewkowe

9

Kanapka: chleb orkiszowy, kiełbaska z sosem majonezowo ketchupowym

Zupa: szpinakowa

II danie: pierogi leniwe z bułką

napój miętowo cytrynowy

Kanapka: bułka z ziarnem lub paluch, masło, łopatka pieczona, rzodkiewka, kakao

10

Kanapka: chleb wieloziarnisty, masło, filet z indyka, sałata, papryka, herbata ziołowa

przekąska: owoc

Zupa: botwinka/ barszcz czerwony

II danie: ryba panierowana, ziemniaki, mizeria ze śmietaną i koperkiem

kompot truskawkowy

sałatka owocowa, ciastko biszkopty

 

 


góra strony